Direktlänk till inlägg 6 januari 2013
Den här soppan har vi fått till lunch på ridkurserna i Mädan, och den har varit så mättande och god när man kommit in i värmen efter ett svettigt ridpass ute i kylan. Provade att göra den själv för första gången idag, och det blev en hit! Kommer absolut att göras fler gånger, vi åt den med bröd och en klick vitlöksaioli.
Fiskarhustruns fisksoppa
400 g torsk i bitar, tinad
ca 100 g (1 laxfilé) i bitar, tinad
ca 2 msk smör eller olja till stekning
10 små gula lökar, skalade och hackade
2 burkar hela skalade tomater (á 400 g)
5 dl vatten + 2 fiskbuljongtärningar
1 dl vitt vin (kan uteslutas om man vill)
1 tsk torkad timjan
250 g räkor (eller 100 g färdigskalade räkor)
1 - 1,5 dl vispgrädde, vispad till hårt skum
finhackad dill (vi tog fryst)
Ev salt
Fräs löken i smöret/oljan, tillsätt tomater, buljong, ev vin och timjan.
Låt sjuda i ca 15 minuter.
Lägg ner fisken skuren i små bitar, sjud ytterligare ca 5 minuter och lägg sedan ner skalade räkor.
Rör försiktigt i den hårt vispade grädden, hetta upp o strö finhackad dill över.
Servera med ett gott bröd. Vitlöksaoili att klicka ner i soppan är gott till!
Provar att blogga från mobilen, hoppas det fungerar! :-) Hittade detta recept på bloggen "En smak av Karin" och den enda ändring jag gjort är kryddningen och att byta ut hennes blandfärs till älgfärs av den enkla anledningen att min sambo jagar o...
Har massor jag måste uppdatera bloggen om som hänt senaste tiden, Hinni-kurs (2 stycken till o med), ridning, träning, lite inköp och nåt recept! Återkommer senare i helgen när jag har lite ork :) ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|