Direktlänk till inlägg 18 december 2012
Kyckling-taco lasagne
Stek:
500 g strimlad kycklingfilé
1 påse tacokrydda (ta ev lite mer om det behövs)
1 dl vatten
ca 2 msk smör till stekning
Rör ihop:
400 g krossade tomater
2 dl mjölk
2 dl creme fraiche
1 gul hackad paprika (jag tog hälften röd, hälften gul)
ca 10 cm skivad purjolök
Ev 1-2 burkar Creme Bonjour "taco" (jag tog 2 st)
salt, peppar
ca 3 dl riven ost
Lasagneplattor, färska eller torkade
Sätt ugnen på 200 grader.
Stek filen i smör så att de får färg, salta o peppra,
häll i tacokryddan + 1 dl vatten, rör om o låt puttra i några minuter.
Rör ihop krossade tomater, mjölk, creme fraiche, ev creme bonjour.
Smörj en ugnsform o lägg i ett lager lasagneplattor, varva sedan kyckling,
tomatröra och grönsaker och bygg på med så många plattor/varv som det
räcker till, beroende på storleken på formen du använder.
Strö ost överst o ställ in i ugnen 20-25 min om du har färska plattor (det hade jag),
annars ca 30-35 min. Servera med sallad.
Den här soppan har vi fått till lunch på ridkurserna i Mädan, och den har varit så mättande och god när man kommit in i värmen efter ett svettigt ridpass ute i kylan. Provade att göra den själv för första gången idag, och det blev en hit! Kommer ...
Provar att blogga från mobilen, hoppas det fungerar! :-) Hittade detta recept på bloggen "En smak av Karin" och den enda ändring jag gjort är kryddningen och att byta ut hennes blandfärs till älgfärs av den enkla anledningen att min sambo jagar o...
Har massor jag måste uppdatera bloggen om som hänt senaste tiden, Hinni-kurs (2 stycken till o med), ridning, träning, lite inköp och nåt recept! Återkommer senare i helgen när jag har lite ork :) ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|